Mors dag...




Vaknade tidigt, har inte kunnat sova bra, tänker och tänker... Det har varit fruktansvärt jobbigt att gå i affärer den senaste tiden, alla MorsDagKort och reklamer för presenter till mors dag. Har blivit påmind hela tiden om att mamma inte finns längre. Ska ju självklart inte ignorera den här dagen bara för att den är jobbig, vi ska gå ut och plocka liljekonvaljer precis som vi har gjort varje mors dag, önskar bara att vi kunde få se mammas leende när hon får buketten med en av hennes favoritblommor.
Jag känner så många underbara mammor, hoppas ni får en härlig dag och glöm inte att ni betyder otroligt mycket för era barn.





Trots att mycket är jobbigt så kan vi ju ha roligt också. Igår fyllde kusin Micke 30 år och det firades ute i Malmskogen med hela släkten. God mat, mycket prat och en hel del Guitar Hero. Hoppas han var nöjd med sin födelsedag nu när han passerat det magiska 30strecket.
Besviken att jag glömde min kamera igår, brukar alltid vara så duktig att komma ihåg den så jag har tyvärr inte så mycket bilder att dela med mig av.

Vi har ju även hunnit med att springa blodomloppet också. Vårt lag bestod av Henke, mig, Micke, Annika och Olle. Jag och Annika höll oss till 5 km men grabbarna var hårda och spang 10 km. Henke lyckades ta sig runt på 43 min och blev missnöjd, hrmf... jag själv är helt nöjd med att jag överhuvudtaget tog mig runt. Micke missade starten med ca 10 min, har nu lärt mig att man inte ska ringa till någon mitt i finalen i champions league (eller vad det nu var) för att ge information om starttider. Vi har alltså en hel del att förbätrra till nästa år.

Det ser ut som att det kommer att bli en fin dag idag. Ska nog gå och väcka Henke så vi kan åka ner till pappa och ha det skönt i solen.

Konfirmation


Vilken dag... Min kära kusin som fortfarande borde vara tio år har blivit så stor att han har konfirmerats.
 




Som vanligt var jag och Henke ute i god tid, fick börja dagen med att stressa till Åtvid men vi hann lagom in i kyrkan när det var dags att börja...
Martin vandrade in i kyrkan upplyst av den kristna stämmningen, ha ha... eller inte... stövlade snarare in lite småfnittrande i sin vita "klänning" så stilig... Genomförde hela konfirmationen exemplariskt! Efter sång, predikningar, pappas handpåläggande, bröd och lite smaskigt vin så är nu även minstingen i kusinskaran konfirmerad, snyggt jobbat!

Efteråt bar det iväg upp till Ängslyckevägen för en bit mat... Uj uj vad vi åt, fantastiskt gott Anders och Tesa! Och vi ska självklart inte glömma Martins tårtor, en framtid inom bageriverksamheten är inte alls omöjlig!

Efter en andra omgång mat så insåg vi att tiden flugit iväg så det var bara att bege sig hemåt igen.

Tack för en kanontrevlig dag och lycka till Martin i ditt fortsatta kristna liv... he he!

Njut av lite härliga bilder...








Trevlig helg...



 

Laseroperation

Min kära sambo är nu opererad...
För ca 1 vecka sen ringde han till en ögonklinik för att få lite information om laseroperationer, han fick en tid direkt för undersökning och i onsdags var det dags för själva operationen. Det här med att ta det lugnt och fundera över beslut är inte riktigt vår grej, här ska det gå undan men lika bra det, annars finns det ju risk att man ångrar sig. 

Tyckte att Herr Karlsson var otroligt lugn hela onsdagen, det var nog snarare jag som var den nervösa av oss. Det visade sig dock att han var lite tankspridd trots allt, glömde nämligen plånboken så vi fick snällt vända hem och hämta den vilken resulterade i att vi blev försenade men vad gör det, fördelen med privata kliniker är ju att dom är så beroende av sitt rykte så vi var lika välkomna trots att vi blev sena... helt otroligt bemötande, var nästan så att jag själv blev sugen att fixa till mina ögon.

Efter ytterliggare undersökningar så var det dags för själva operationen, skulle bara ta ett par minuter men det tog bra mycket längre tid än så, blev mer och mer nervös men allt gick i alla fall bra.

Redan dagen efter såg han bättre än vad jag gjorde... hrmf

Kan verkligen inte förstå hur det kan funka, dagens teknik är alldeles för komplicerad för mig...




Reunion

10 år efter att man gick ut nian så var det dags att återförenas. Skulle ljuga om jag påstod att man inte var lite förväntansfull, vad har hänt sedan man sågs senast, skulle man överhuvudtaget känna igen alla? Vi har nog alla hört om skandalerna som sker under dessa klassfester så vad skulle hända på vår. Ärligt talat så var vi nog otroligt skötsamma eller så missade jag helt enkelt alla smaskiga detaljer, var väl upptagen med att prata med alla gamla vänner. Tyvärr så var vår klass lite mager, det var många som inte kunde komma, de tre killarna som trots allt vågade ta sig dit hade nog fullt upp med att göra sig hörda bland tjejerna från 9c.
Visst blev det att man föll tillbaka lite i sina gamla "roller", de härjiga klsserna då var även de härjiga klasserna nu, de lugna (vi alltså) var lugna nu också, om man bortser från eldsvådan vi råkade anlägga. Skillnaden var att alla tack och lov kändes lite mognare, samtalen handlade inte om fester, pojkar, skvaller och hur pisstråkig skolan var utan om jobb, barn, fritidsintressen och självklart en massa gamla goda minnen.
Kluvna känslor när allt känns så nära men ändå så långt bort. Kan inte förstå att det var så många år sen man träffade dessa människor varje dag. Kändes som att man fortfarande kände varandra så väl.
De gamla minnena dök även upp då pappa kom och hämtade mig på natten och jag försökte dölja att jag hade druckit, ha ha... Jag tror att han tycker att det är okej att dricka vin när man snart är 26 år.
Det blev en kväll med mycket skratt, minnen och kramar.


Tårta och fisk

Jag skulle nog kunna börja varje inlägg med att mycket har hänt sen sist... Är ju tyvärr inte så flitig med skrivandet emellanåt.

Vårt lilla charmtroll Leah har ju hunnit bli tre år... Hur snabbt går tiden egentligen?
Det firades hemma hos pappa, mycket paket, hoppande i studsmattan, mat och en otroligt god tårta, kan inte förstå vem som gjorde den så god.
Hoppas hon blev nöjd med alla presenter hon fick.





Har även hunnit med en fisketur, börjar ju få kläm på det där nu, ha ha... Bänkade oss i båten, rodde ut en bit i sjön, Henke svingar iväg sitt första kast (vilka bra fisketermer jag använder) och får en gädda på 5,6 kilo, jaha, då var det väl bara att ge upp, hur slår man det? Lyckades ialla fall få en pygmégädda men ni kan vara lugna, vi släppte tillbaka dom så dom simmar runt och lever lyckliga igen.


 

Ska åka ner till Åtvid nu, har 10-års jubileum från 9:an ikväll... Återkommer om det!

Ha en skön helg...

RSS 2.0