November

Trist månad och tråkigt väder men har lyckats få en underbar lugn och skön helg trots allt.
Testade sushirestaurangen Nori i fredags, jag hoppade självklart över sushin men Henke gav sig på dessa råa monster och såg ut att njuta. Bra restaurang.
I lördags fick vi äntligen se lite solljus, passade på att ge oss ut på en pensionärsvandring runt rosenkällarsjön. Spanade in fåglar, klafsade i lera, drack kaffe och hade det riktigt bra. Kvällen bestod av Henkes fantastiska porterstek, dessert, bowling och en god öl som avslutning. Skönt att ha en heldag tillsammans.
Igår tillbringade vi större delen av dagen hemma hos far, blev bjudna på kanongod köttfärslimpa. Det tackar vi för. Avslutade dagen med en film som fick mig att inte våga gå på toa i natt. Rekommenderar att ni inte ser filmen From hell ensamma.

Idag sitter jag på min lediga måndag och funderar på om jag ska vaccinera mig eller inte. Var helt säker på att jag skulle det tills jag började läsa lite mer om det. Nu vet jag inte vad jag ska tro på längre men jag kommer nog att stå fast vid mitt första beslut och ta den där sprutan.

Ha en skön vecka.Nellies dop


Tanken var att jag skulle ta tåget till Åtvid 09:12 från Linköping, det visade sig bli inställt och en ersättningsbuss skulle dyka upp istället. Fick stå en timme ute i kylan och vänta. Som många vet så fryser jag otroligt lätt och har inget vidare tålamod med att behöva vänta, var alltså på riktigt uselt humör. Kommer till familjen Svensson/Sjöstrand en bra stund senare än det var tänkt men humöret blir genast bättre då jag möts av en springade Leah med sin bamsekram, tack...Hjälpte Jossi och pappa med att förbereda mat och fika i församlingsgården, när vi var klara åkte vi hem till Jossi igen för att göra oss iordning.
Står och fönar håret och Leah sitter på toalettstolen bredvid och tittar. När jag är klar och vänder mig mot Leah och frågar om det blir bra så får jag svaret - Det ser ut som popcorn.  Hon har då kommentarer till allt den lilla tjejen.
Blir tro det eller ej klara i tid och åker iväg till kyrkan.
Nellie får lite mat av sin mor och sen var det dags att börja.
Tror lilla tösen var nöjd, hon skötte sig exemplariskt.
Då var jag fadder till båda mina underbara syskonbarn...

Tack familjen Svensson/Sjöstrand för en mycket trevlig dag...


Gräsänka

Måndag och gräsänka, låter inget vidare men jag har det riktigt trevligt i alla fall! Lite smått avundsjuk på Herr Karlsson som tillbringar tre dagar i Stockholm på ölkurs, ja då får man helt enkelt se till att man har det bra här hemma också. Insåg imorse att jag hade missat att ställa om väckarklockan från igår då vi tog en tripp till Ullared, har alltså blivit väckt 03:45 två dagar i rad men vad gör det när man är ledig en måndag och kan stänga av och få sova hur länge man vill! Var lite trög i starten idag men bestämde träff med en kompis för att ta en fika, blev visst en väldigt lång sådan och en härlig shoppingtur på stan. Ikväll blir det bio, tacksam för att Anna är tillbaka i detta land så jag kan få sällskap på musikaler igen, ska alltså se Fame.

Ullared- Det här med att helga vilodagen är ju tyvärr inget man efterlever nu för tiden, som ni förstår så åkte vi fruktansvärt tidigt igår. Sätter mig i bilen tillsammans med Henke och pappa, hinner lagom lämna Linköping så har båda herrarna slocknat, tackar för det sällskapet, ha ha...
Vi hade tack och lov tur denna gång också, har aldrig behövt stå några längre tider i kö för att komma in, inga köer i kassorna och det gick skapligt att ta sig fram där inne också, Henke kanske inte riktigt håller med om det.
Det visade sig bli en mycket trevlig dag, inga problem med Leah och Nellie, hittade en hel del men kände inte att jag köpte en massa onödiga saker som det annars finns risk för där. Fyndade en jacka som jag suktat efter på MQ, tyckte att 1500kr var lite saftigt, hittade samma jacka på MQs outlet för 400kr, det tackar man för! Helnöjd med dagen!


RSS 2.0