Omberg

Passade på under vår lediga vecka att ge oss ut och vandra lite. Bestämde oss för att åka till Omberg och rejäla som vi är så var det självklart den långa slingan som går runt hela Omberg som vi valde. Enligt informationen skulle leden vara 27km men med tanke på hur mycket fel vi gick då märkningen var urdålig så blev det nog närmare 30km.
Första halvan var ärligt talat inget vidare, klampade genom snår med brännässlor och insåg att pilarna som skulle visa vägen pekade åt ALLA håll. Tur att man har någon form av inbyggd kompass så vi faktiskt lyckades ta oss tillbaka på rätt spår då vi varit ute och yrat i skogen.
Vägen tillbaka var istället underbart vacker, fantastisk utsikt över Vättern, små vattenfall och härlig skog att gå i. Lyckades dock få en påhälsning av det djur jag absolut inte tycker om, trots att jag gick och klampade hela tiden... Efter en kort paus så min puls fick lägga sig på en normal nivå igen så vandrade vi vidare. 
Fick en stund senare ännu en ofrivillig paus då vi i en hage blockerades av galna kor... Stadsmänniskor som vi är så behöver vi en ordentlig lektion i hur man hanterar dessa situationer. Jag trodde sedan tidigare att korna faktiskt flyttade på sig om man gick försiktigt fram men dessa började istället flåsa, sparka med benen och gå emot oss... vi var inte populära. Vi fick helt enkelt smyga oss sakta bakåt och gå en ordentlig omväg inne i hagen för att komma förbi dessa arga monster.
Kände oss oväntat pigga i ben och fötter när vi började närma oss slutet men insåg att jag kanske hade druckit för lite när tankarna började handla om isglassar och filmen Waterworld.
Efter ca sju timmars promenad så var vi äntligen framme. En otroligt skön dag med ben brända av brännässlor och alldeles skakiga efter den kuperade terrängen. Somnade gott den natten...Kommentarer
Postat av: elin

uuuhhh jag förstår dej, man får hjärtklappnig som heter duga! man vet liksom inte vart man ska ta vägen och man får panik! tyckler synd om dej! ses i helgen kanske?? ;)kram

2010-06-21 @ 17:35:18
URL: http://cooolaelin.blogg.se/
Postat av: Sys

Ni är helt sjuka i huvvet o riktiga pro:are (som pappa) Man spenderar inte en dag med att bara gå gå gå gå... =) Å du, det där djuret Emma, det heter ORM! Kram på´re

2010-06-23 @ 07:43:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0