Madrid

Då kan vi pricka av Madrid.

Min packning som jag var en aning orolig för visade sig vara exemplarisk, däremot min kära sambos var bristfällig med för lite kläder och necessären kvar hemma i badrummet men vad gör det när man är i en storstad full av affärer.

Hotell känns alltid som ett lotteri, svårt att göra en bedömmning av de små bilderna på deras hemsidor som alltid visar sig vara bättre än i verkligheten. Vi fastnade för ett hotell som såg skapligt ut, bra pris och verkade ha ett bra läge. Hamnade på ett hotell som såg skapligt ut (om man kisade lite och lät bli att dra bort gardinerna för fönstret), bra pris och ett otroligt bra läge. Vi hade gångavstånd till alla stora sevärdheter, parker, museer, bra matställen och självklart shoppingen.


Utsikten från vårt hotellfönster

                                                            

                                                              
Utsikten runt hörnet från vårt hotell

                                                            
Känner så här i efterhand att det kunde ha varit smart att dammat av min gamla högstadiespanska, vi kom inte så långt med mina hälsningsfraser, siffror och veckodagar. Trodde i min enfald att man kunde klara sig bra med engelskan i Madrid men ikke. Ytterst få personer pratade engelska och menyer på något annat språk än spanska kunde vi bara drömma om så en så enkel sak som att beställa mat var varje gång en stor upplevelse. Lyckades få in chips när jag var säker på att jag hade beställt pommes, lyckades få in en gurka utsmyckad som en racerbil osv.
Maten var en viktig del av resan, vi åt mest hela tiden om jag ska vara ärlig. 

Mellan våra måltider som oftast bestod av frukost, fika, förlunch, fika, lunch, kaffe, efterlunch, lite snacks, middag och avsluta med lite chips så hann vi självklart med att upptäcka den helt fantastiskt fina staden Madrid. Ståtliga byggnder var man än tittade.

Ett spännande besök på museo el prado med en konstsamling som anses vara bland de främsta i Europa. Insåg att säkerheten på museet var i stil med säkerheten på flygplatser. Efter några timmar så var jag ärligt talat lite trött på tavlor föreställande jesus och en massa kungligheter så det fick även bli ett besök på ett lite modernare museo Reina Sofia med bl a Picasso och Dalí. Kulturella som vi är så passade vi även på att ta en titt på det kungliga palatset, Atocha (järnvägsstationen som utsattes för bombdåd år 2004), triumfbågen, den kungliga botaniska trädgården (som säkert är mycket finare någon annan tid än november) Retiroparken (sanslöst stor och fin park mitt i Madrid), Plaza Mayor som inte alls var så spektakulärt som man kunnat tro och mycket mycket mer. Otroligt vad man hinner med på bara 4 dagar. 

Efter min barnsliga entusiasm över att flyga så är vi nu hemma och känner oss mer än nöjda med vår resa till Madrid... 

 

Kommentarer
Postat av: pappa

Låter som ni haft det bra. Fina bilder, ser fram mot att se resten. Kram

2010-11-05 @ 08:03:38
Postat av: sys

haha ni ser så... turistiska ut =) O katt kan ni glömma. Hon tillhör mig nu =) Kram på´re

2010-11-05 @ 15:43:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0