Ledig dag?

Somliga har det bra... Henkes ord när han konstaterade att jag fick lite sovmorgon idag.
Jovisst, jag fick faktiskt sova till kl 08:00 och det ska det absolut inte klagas på. Däremot tänker jag beklaga mig över anledningen till att jag faktiskt var tvungen att gå upp kl 08:00 min lediga dag. Tandläkaren. Och även denna gång går jag därifrån på riktigt uselt humör. Att en liten oskyldig undersökning kan få så starka känslor hos mig. Beror det på en liten ingrodd tandläkarskräck, tycker jag att det är för dyrt eller har jag helt enkelt otur med tandläkare som jag inte har något förtroende för.
Har sedan länge haft problem med min visdomstand, det var vad jag trodde i alla fall (och flera tandläkare har bekräftat det) men nu har det hänt något mystiskt, min givmilda visdomstand har tydligen helt plötsligt puttat över sina problem till en annan tand. Har nu alltså inga problem med min visdomstand längre men behöver tydligen laga en annan för 6000kr. Kunde lika gärna varit en igelkott i det läget då jag kände hur jag hamnade i försvarsställning med taggarna utåt. Upplyste henne lite fint att det inte alls var en gammal dålig lagning som hon antydde utan at det faktiskt var hos dom för bara två år sedan jag hade fått tanden lagad och vad säger att det skulle bli bättre den här gången? Tystnad.... Tog tillfället i akt och ändrade strategi, blev jättetrevlig. Föreslog att man kanske kunde dra ut tanden istället, en tand färre att behöva bry sig om. Men nej det ville hon inte, jag hade ju så fint leende (bättre ursäkt än min förra tandläkare som inte ville dra ut den för att jag fick den när jag var sex år gammal, vem tusan bryr sig om det?) men hon avslutade i alla fall med att jag kunde ju fundera på saken, jag fick bestämma... Nämen TACK så mycket, får jag bestämma över mina egna tänder, vilken service...
Tandläkaren avklarad. 

Då var det dags för nästa humörshöjande aktivitet. Bilverkstaden nästa.
Lämnar in min nyckel och frågar mycket artigt om han vet när bilen kan vara klar. Får ett mycket svajigt svar om att någon var sjuk. Frågar mycket artigt en gång till och förklarar att jag verkligen behöver veta då jag är i behov av bilen lite senare, får ännu ett svajigt svar om någon som var sjuk. *suck* Återstår att se om det blir någon bil idag. 

Tandläkare och bilmekaniker är nog de personer som lättast skulle kunna lura mig på pengar. Du har ett hål här, det behöver lagas, du har tandsten, det måste tas bort, din bil håller på och rosta sönder, vad sägs om en behandling för 20 000kr eller kanske skrota den? Ja de skulle kunna säga precis vad som helst till mig för jag har inte en aning om dom talar sanning eller inte. Inom dessa två områden är jag helt utlämnad, hur ska man veta om man blir lurad eller ej?

Så återstår bara en aktivitet så är dagen fulländad.
Åka till jobbet ikväll på min lediga dag. Om jag har någon bil vill säga.

Så vad var det nu Henke sa?
Somliga har det bra...

Kritiskt moment

Satt på De Clomp i fredagskväll med sällskap av Henke och våra vänner Josse och Rickard. Djupa samtal mellan våra öl angående vårt stora gemensamma intresse, avokado-odlingen... Insåg ganska snabbt att jag inte hade kommit lika långt i min efterfoskning inom detta område så jag passade på att suga in varje tips jag kunde få och har nu tillbringat en stor del av dagen med att googla, plantera om och beskära en av mina plantor. Ett mycket kritiskt moment då det stod på varje sida att våren är den bästa tiden att göra detta på. Nu återstår några nervösa dagar då det kommer att visa sig om de överlever eller inte. Just nu ser den omplanterade toppen en aning trött ut men jag hoppas i alla fall att det som finns kvar av den ursprungliga plantan tar sig. Spännande spännande...

to be continued


Före

Efter

´Aningens trött...


Detta inlägg tillägnar jag Josse, så du har något att läsa när du sitter alldeles emsam och har tråkigt på dina hotellrum i Köpenhamn.


Val 2010

Nu mina kära vänner är det snart dags för er som inte har förtidsröstat att gå och välja.
Har inte varit så mycket funderande från min sida den här valomgången, har känt mig ganska säker hela tiden var jag står.
Ärligt talat så får ni rösta precis åt vilket håll ni vill bara vi ser till att Sverigedemokraterna håller sig utanför riksdagen.

Har precis läst Lena Sundströms bok Världens lyckligaste folk, denna fantastiska bok visar en sida av vårt grannland Danmark som gör mig mörkrädd. 
Svårt att förstå vilket inflytande Pia Kjærsgaard har med sitt främlingsfientliga Dansk Folkeparti. Detta muslimhat som verkar vara helt accepterat i Danmark. Hur kan det gå så långt utan att det nämns mer än små notiser i svensk media.
Boken har gett mig en helt ny syn på Danmark och fått mig att se likheter mellan Sverigedemokraterna och Dansk Folkeparti lägg där till att SD har fått både stöd och hjälp från Pia Kjærsgaard.

Får en känsla av illamående när jag ser SD:s valfilm. Hur kan någon ens få för sig att rösta på detta enfaldiga och pinsamma parti. 
Hoppas vi är smartare än så i Sverige.
Världens lyckligaste folk : en bok om Danmark

Grattis Emma

En aningen för tidig födelsedagspresent till mig själv...
Tack snälla Emma, precis vad jag ville ha.
Som man sliter och sliter, då är man väl värd en klapp på axeln och få skämma bort sig själv ibland.
Glöm inte bort er själva mina underbara vänner.Beställd...Med denna i sin ägo så måste det väl vara i sin ordning att spendera många sköna lata timmar med mängder av bra böcker och gott kaffe.
Nu återstår bara några veckors väntan på leverans.


Svar på tal...

Det kanske finns vissa av er som läste mitt inlägg om mitt kämpande i arbetet pga min låga ålder... Jag behöver kanske inte kämpa lika mycket längre, känner att jag har fått svar på tal...

Kunden till Emma:
- Du som är ung... ja relativt i alla fall...

Jaha, så nu är jag inte ung längre utan bara relativt ung... ja man tackar.

Henkes lillebror Erik till Mig o Henke:
- Vad gör såna som ni på helgerna egentligen?

Ja vad gör såna som vi, gamlingar, på helgerna egentligen, det var faktiskt en mycket bra fråga... Rullar tummarna, spelar bridge, virkar, beklagar oss över dagens ungdomar... eller helt enkelt tar en öl!


Snor?

Så här inför valet så känner jag djup skuldkänsla då jag ser mig själv som miljöpartist och har de två senaste dagarna förbrukat en oförsvarbar mängd papper åt min rinnande näsa... 
Nyfiken och en aning brist på mognad så var jag tvungen att surfa in på Wikipedia för att se vad det finns för information om snor.
Låter färg och konsistens vara och kopierar istället några intressanta rader som kan vara bra att veta.

- Under en dag kan det bildas upp emot ett par deciliter slem (snor).

- Att blåsa ut snor från näsan kallas för en snytning, vilket man brukar göra i en näsduk. (undrar vad det kallas när man gör som mig och använder papper och inte näsduk för att blåsa ut snoret i)

- Mucofagi är en medicinsk term för att konsumera snor. Det är i allmänhet ett socialt oaccepterat beteende, som dock inte är helt ovanligt bland mindre barn (hmm)


Ifall någon har missat vad jag försöker komma fram till så har jag alltså åkt på en dunderförkylning... Konstaterade nyss att äta en kaka under en förkylning är enbart korkat. Kände inte ens en antydan till någon smak vilket har resulterat i en mängd onödiga kalorier helt utan njutning.

Tycker inte ett dugg synd om mig själv... =)

RSS 2.0