Kvinnlig charm

Det är inte ofta man utnyttjar det faktum att man är tjej men ibland blir man så illa tvungen.
Har nu konstaterat att kombinationen lastbil och motorväg inte är så lyckat när jag är i närheten. Har nu återigen fastnat i bilkö på motorvägen. Den här gången stod lastbilen i högan lågor och inte vält i snön men nog tusan blir det stopp för det (ingen fara med chauffören). Oturligt nog var jag idag på väg till besiktningen och inser såklart att jag kommer att missa tiden. Får tag på Henke som ger mig något nummer jag kan ringa, hamnar på plats 27 i telenfonkön. Efter tio minuter får jag prata med en snubbe som ger mig ett nytt nummer och hamnar på plats 16 i en ny telefonkö. Kommer tack och lov av motorvägen hyggligt snabbt och med telefonen i högsta hugg gasar forden iväg. Korsar vägbyggen och får ta omvägar pga avstängda rondeller osv men svänger in till besiktningen en kvart för sent lagom när rösten i telefonen meddelar att jag har plats ett i kön. Struntar i telefonen och springer in till de snälla goa grabbarna och lägger på ett rart charmigt leende och vips får den röda faran sin undersökning helt utan anmärkning. Mycket bra service.
Nu vill jag gärna slippa båda bilköer och telefonköer på ett bra tag.

Dagens tips

Tänkte delge er ett litet tips.

Undvik att hosta när du precis stoppat in en gaffel med couscous i munnen. Man kanske kan säga att det inte blir så bra.


Kontrollbehov?

Okej, 3 veckor kvar till vår lilla tripp till Bryssel. Först idag kollade vi om våra pass fortfarande var giltiga och inget hotell bokat än. Visst är det härligt med inställningen att allt löser sig? Inget kontrollbehov här inte.

Svart kaffe

Ni som följer Fredrik Backmans blogg kanske minns ett inlägg om en kaffebeställning som vi kanske kan säga urartade en smula. Hamnade i en skrämmande lik situation idag.
Snäll som jag kan vara ibland så hade jag lovat bort min envishet och starka armar åt vännerna Anna och Krstoffer som bestämt sig för att flytta till ett litet drömhus på landet.
Hade som vanligt mina svårigheter att ta mig ur sängen imorse vilket resulterade i att jag prioriterade bort mitt morgonkaffe. Hann såklart bara promenera ner till stan innan jag ångrade mig och smet in lite snabbt på ett av alla dessa trendiga kaféer som vår kära stad är överöst med.

Min beställning löd:
- Hej, jag skulle vilja ha en vanlig svart kaffe att ta med mig. En liten mugg räcker.

Tyckte i min enfald att jag var tydlig men ikke.
- Vill du ha ett sötat kaffe?
- Nej, vanligt beskt svart kaffe tack, absolut inte sött.
- Vill du ha mjölk i?
- Äh, nej bara svart
- Vill du ha en stor mugg?
- Nej det vill jag inte eftersom jag bad om en liten mugg.
- Vill du ha något att äta också?
- NEJ, kan jag få bara svart kaffe tack?

Hon tar en liten mugg, går bort till en gigantisk pumptermos med en etikett där jag kunde skymta text som söt och apelsin på. I ärlighetens namn så var det nära att muggen med detta söta apelsinkaffe höll på att få sig en flygtur tillbaka över disken men som tur var så tog kaffesuget över och det smakade tack och lov inte så dumt trots allt. Det jag vill säga är att man kanske ska vara lite försiktig med kunder som missat sitt morgonkaffe.

Nästa gång kanske jag borde tänka på att plocka bort alla onödiga ord som tydligen förvirrar, något i stil med detta kanske fungerar.
- Svart kaffe i liten mugg. Inget annat påhittat trendigt skit tack.

RSS 2.0