Favorit i repris

Efter mycket jobb i både september och oktober så har vi nu bestämt oss för att unna oss en liten resa.
Har pratat om Milano, Barcelona, Florens och en himla massa andra mysiga ställen som säkert skulle locka många men nu när smurfarna blivit så populära igen så tänkte vi göra ett kärt återbesök till dessa små blåa figurers hemland Belgien. Kände för två år sedan att Bryssel var en stad vi måste besöka igen då vi inte ens var i närheten av att upptäcka och se allt vi ville då jag bara hade Formel 1 i huvudet. Så nu är en favorit i repris bokad. Denna gång flyg istället för bil och hotell istället för tält. Bryssel fick det bli...


Fler dagar tack...

Om det kanske är så att ni undrar varför det är en aning tyst från min sida så kan jag säga så här. Varför i hela friden har september bara 30 dagar och oktober bara 31 dagar, ändring på det skulle tacksamt mottagas.
Fler dagar tack...

Härliga september

Jag är en höst-tjej. Jag tycker självklart om sommar, vinter och vår också men ärligt talat, en fin höst är verkligen svårslagen.
Vi såg till att få en underbar start på hösten. Bara så ni vet så är vi nere i endast 500kr/natt med vårt tält nu.
Tillbringade en härlig kväll i solnedgången på en klippa vid Virlången med ett glas vin. Tog årets sista svinkalla dopp och kröp in i ett mysigt tält och somnade till ljudet av brunstiga älgar.
Efter en utsökt frukost med snabbkaffe så unnande vi oss en kort fisketur vilket jag som vanligt vann. Fick 1 pinsamt liten gädda. Alltså ingen vidare fiskelycka denna gång men trots det var det mycket skönt ute på sjön.
Stannade till utmed skogen på vägen hem och gav oss i väg på jakt efter kantareller. Det visade sig att jag inte var så dålig som man kan tro med tanke på mina obefintliga besök i skogar under min uppväxt. Lyckades hitta en hel del och tro det eller ej men det var ju faktiskt roligt att plocka svamp. Nu ska jag bara lära mig att äta dom också.
Härlig start på hösten...

 


Teori

Nu har jag kört ca 10 mil om dagen, 5 dagar i veckan i över ett år. Många timmar har spenderats i min ensamhet och då hinner man som ni förstår fundera en del.
Jag har under det här året fört statistik, dessa siffror finns enbart i mitt huvud och bör under inga omständigheter ifrågasättas.
Jag har kommit fram till att det finns vissa bilmärken man bör undvika att köpa om man vill hålla sig vän med övriga trafikanter ute på vägarna. Till dessa hör inte Ford, min lilla pärla för mig fram sakta och säkert.
Ni känner säkert alla igen när man på motorvägen närmar sig i lagom takt framförvarande bil, slänger ett öga i backspegeln och självklart tittar över axeln för vi glömmer ju inte dödavinkeln, konstaterar att det är lugnt, svänger ut i vänsterfil och påbörjar en smidig, vänlig omkörning. När man ligger ungefär jämsides med denna bil så kastar man åter en blick i backspegeln och nu kommer det... Som från ingenstans så har man helt plötsligt en hetsig, testosteronstinn Audi, BMW eller en svindyr Volvo i baken vars förare förmodligen ger ifrån sig en ljudlig suck åt oss "sniglar" som är i vägen för dem.
Herregud, vilken galning... känns den tanken igen? Ja då blev ni förmodligen passerade av någon av dessa 3 bilmärken. 
Jag är beredd på att min teori kommer att bli kraftigt ifrågasatt men innan ni gör det så kom ihåg att det ligger 1 års aktiv fältstudie bakom detta påstående. Ge er ut på vägen med detta i åtanke så får vi se om ni kommer fram till samma resultat.

Nu arbetar min hjärna kraftigt vad gäller så att säga hönan eller ägget. Är det så att det är en viss typ av människor som förmodligen borde blvit portade från körskolan på grund av bristande omdömme som skaffar sig dessa bilar eller är det så lurigt att dessa bilar påverkar oss omedvetet med starka motor och flashig design.
Är rädd att mina funderingar inte kommer ge svar på detta men vad gör man inte när man har tråkigt.  

Bara för att klargöra så vet jag mycket väl att det finns bra människor som äger en Audi, BMW eller Volvo, detta gäller självklart inte er.

RSS 2.0